otrdiena, 2010. gada 2. marts


1.03.2010
Dodamies atkal uz skolu. Šodien izlemju vilkt svārciņus... un ak, vai, nekad nebiju domājusi, ka to tik ļoti pati manīšu. Vīrieši tik tiešām to atzīmē ar mašinas skaņām, skatiemiem un saucieniem. Ko lai saka, pavasaris ir sācies ;) to liecina arī pieneņu ziedi.

Devāmies aplūkot Seno akvaduktu, kurš Būvēts apt. 1730 gadi, lai Lisabonas iedzīvotājiem nodrošinātu dzeramo ūdeni. Darbojas vēl šodien. Tiesa, par to vairs nevar brīvi staigāt, jo kāds noziedznieks to iecienījis par savu upuru nomešanas vietu...
Jā, mirkli šķita, ka esam nepareizā pilsētā. Mūsu acīs nekrita spožā jaunā arhitektūra, bet tas tikai mānīgi, jo šodien to atradām! Izrādās te ir pat vietējā Abu dabi bura ;)

Arī daba ir tik daudz veidīga un skaista! Šobrīd vēl nevēlos likt bildes, jo ir vēl bijis tikai apmācies laiks un bildes nau tik košas un patiesas kā daba.
Arhitektūra ir lieliska! vajag tikai meklēt un atradīsiet! Aiz dzīvojamo rajonu betonu kalniem ir ar ko acis pamielot un prātu sagrozīt ar kontrukcijām, kas šeit parādās!
Calatrava..vienreizēji!
Un vnk vēlreiz senais akvadukts... Te mēs to apelsīnus nobaudījām.




1 komentārs: