trešdiena, 2010. gada 17. marts

6dien mūs sagaida izbrauciens ar kuģīti pa Porto upi, kas ieved kuģotājus okeānā. Porto upi šķērso brīnišķīgi tilti, kas māca ģeometrijas un mehāniskas pamatnostātnes. Skaisti skati uz pilsētu. Tik krāsainas un senatnes pildītas ēkas un fasādes. Pilsēta piepildīta ar Baznīcām un citām skaistām sabiedriskām ēkām. Bildes runās pašas vairāk par vārdiem ;).



Dodamies paši eksplorot Porto. Botāniskais dārzs ar skatu uz upi un tās tiltiem, parkā brīvi pastiagājas pāvi un to dūdas ;). Dodamies uz Casa da Musica, kas ir jauna ēka, kura sevī ietver gan mācību telpas gan koncerta zāles, ierakstu studijas, vienvārdsakot- laime un prieks mūziķiem. Izstaigāju katru iespējamo telpu un kaktiņu, jo ēka tik tiešām iespaidīga, bet tā ir vairāk patīkama no iekšpuses, nekā ārpuses. Tālāk nolemjam doties uz okeānu ;) un to var izdarīt ar viena maršruta autobusa palīdzību!!! lieliski! un Te nu ceļā uz turieni mani pārsteidz Maradiņa ar savu zvanu, kas mani atgriež atpakaļ realitātē, mājās. Bet nu izkāpjam pie okeāna un mūs pārsteidz pirmās lietus piles.. bet tas nemazina prieku, par lielo dabas varenību! Dodamies tuvāk, metamies iekšā tādā kā alā, no kuras, pasargāti no pilēm, skatamies spēcīgajos viļņos, kas triecas pret akmeņainiem krastiem, ik pa mirklim sevī uzmanīgi vijādami sērferus. Viļņi ir spēcīgi un augsti, pieļauju - arī auskti.


Salijuši dodamies atpakaļ uz pilsētu. Pa ceļam autobusā, sākas smieklu gūzma, nezinu, varbūt pie vainas bija pica ar sēnēm, bet katrā ziņā, bija jautri! Dodamies pāri tiltam, kas ir Porto simbols, lai skatītu Porto pilsētu nakts gaismiņās.

7dien braucam mājās.. Pa ceļam esam vēl kādā pilsētā, kurā ir pirmā universitāte, tātad studentu senākās tradīcijas.

Okeāns... letains laiks, sērferi to izbauda..
Casa da musica..iekšpuse, koncertzāle
Casa da musica, ārpuse
Skats uz Porto upi no botānikā dārza



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru